Hør indslag i Radio Diablo her.

Jane og Ellen Trane Nørby, der er valgt i Sydjylland, tog torsdag turen fra Fynshav til Bøjden til havs. I fremtiden håber de, at det bliver muligt at komme fra Fyn til Als via en bro.

– Det vil binde Region Syddanmark langt bedre sammen og skabe mere lokal vækst. Og det er til stor gavn for erhvervslivet, der får lettere ved at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft. Senest har Leasing Fyn valgt at bytte deres adresse i Faaborg ud med en i Odense  for at få en mere central placering. Også Assens-virksomheden Interacoustics, der producerer audiologisk udstyr, flytter med 150 ansatte til Middelfart på grund af problemer med at tiltrække arbejdskraft. Det er et kæmpe problem at vi har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. En ny bro vil kunne løfte Fyn på vækstparametrene og det er der brug for, siger Jane, som selv bor i Faaborg.

Vi har aldrig fortrudt en bro i Danmark. Og jeg er sikker på, at vi heller ikke vil fortryde, hvis vi lader private virksomheder og brugerne sikre en ny Lillebæltsbro mellem Sydfyn og Sønderjylland. Det vil skabe vækst, styrke vores arbejdsmarked og spare miljø og trafikanter mange kørte kilometer, siger Ellen Trane Nørby, der er bosat i Sønderborg.

Ifølge COWI’s rapport fra 2011 kan man forvente, at 9.000 biler per døgn vil gøre brug af broen. I dag tilbagelægges turen kun af 350 biler per døgn via færgen.

Se også indslag fra TV Syd her.

Hør også indslag fra P4 Syd her.