Midt i sommerferien kaldte fødevareminister Dan Jørgensen (S) til en såkaldt ”mad-revolution” – fælles økologiske og lokale familiemåltider uden fjernsyn. Det er ifølge ministeren vejen frem.

Det er helt misforstået, når DJ mener, at det er en ministeropgave at blande sig i, hvordan vi indtager mad, hvornår og med hvem. Danskernes sundhed er vigtig, men den enkeltes sundhed er også den enkeltes ansvar. Politikere skal oplyse og give alle borgere et så oplyst grundlag som muligt at foretage deres valg af førevare ud fra. Nøglehulsmærket er et godt eksempel på, hvordan man kan give borgere mulighed for at foretage et oplyst valg. Men politikere skal ikke diktere, hvad danskerne skal spise med hvem og hvornår

Det må undre enhver, at den selvudnævnte ’madens minister’ mener, at en ”mad-revolution” er et presserende emne at tage fat på i en tid, hvor arbejdspladser forsvinder ud af Danmark og vi er udfordret på konkurrenceevnen. I løbet af de næste par år mister f.eks. 472 slagteriarbejdere deres job på slagteriet i Faaborg – hvad vil ministeren gøre for, at sikre nye arbejdspladser i et trængt hjørne af Danmark? Det spørgsmål har vi til dato ikke fået svar på.