I dag er det FN’s officielle ” Børnenes Dag”. En dag hvor vi sætter fokus på børns rettigheder, muligheder og beskyttelse. Og der er i den grad brug for, at vi sætter fokus på børn, ikke bare vores egne, men særligt de børn, som lever på flugt, i flygtningelejre eller i områder hærget af krig og konflikt.

Børnene er altid de mest udsatte og alt for ofte taberne. I Danmark oplever langt de fleste børn en tryg og sikker barndom, fyldt med kærlighed og omsorg. Danske børn går i skole, går mætte i seng og har tag over hovedet.

For snart et par uger siden kom jeg hjem fra New York efter at have deltaget i FN’s generalforsamling.

Et blandt mange temaer var netop børn. Børneægteskaber, seksuelle overgreb, pigeomskæringer og retten til en fødselsattest for nu blot at nævne nogle få.

Selvom alle børn har ret til en tryg barndom og der er lang vej endnu, så er der også lyspunkter. F. eks. er børnedødeligheden i Rwanda faldet med 77 procent siden 2000, den mest ekstreme fattigdom i verden er halveret siden 2005, og i dag starter lige så mange piger i grundskole som drenge.

FN har sat sig 17 nye mål for verdens udvikling. Målene tæller alt fra bæredygtig udvikling til afskaffelse af sult og fattigdom. Men ét er ord. Noget andet er handling. Lad os sammen i dag sætte fokus på dine, mine og de andres børn.

Verdens børn har brug for din opmærksomhed, og du kan gøre en forskel ved f. eks. at støtte en af de mange organisationer, som formidler kontakt til fattige børn. Selv er jeg sponsor for et barn i Indien -og jeg ved, at det gør en verden til forskel -hver dag.