Folketinget har netop vedtaget en helt ny forsøgsordning med lægeordineret medicinsk cannabis til danske patienter. Det er godt nyt for f. eks. smertepatienter, at de nu får en ny mulighed for smertelindring. Men det er også godt nyt for de fynske gartnerier, som har budt ind opgaven med at dyrke cannabis til medicinsk brug.

Lægemiddelstyrelsen har netop offentliggjort navnene tre fynske producenter, som har opnået tilladelse til at dyrke cannabis.

Jeg har kæmpet hårdt for at sikre produktion af cannabis dansk jord, og det glæder mig i dén grad, at fynboerne er med helt fremme – ikke bare i forhold til at forsyne danske patienter med cannabisprodukter, men også ser eksportpotentialet for sig.

Cannabis til medicinsk brug rummer muligheder for en niche produktion med et markant vækstpotentiale, der kan sikre Fyn nye arbejdspladser og booste gartneribranchen. Det er ren win-win: mulighed for ny produktion, nye lokale arbejdspladser, nationalt dyrket cannabis til danske patienter og mulighed for indtjening via eksport. Det er svært at få øje ulemperne – så, sæt i gang.