Op på stolen, ud med armen – først den ene vej, så den anden. Sådan har mange af os fynboer formentlig “klovnet” rundt i jagten på mobil- og bredbåndsdækning, men det skal være slut. Jeg arbejder for vækst på hele Fyn, og et af midlerne er at få lukket “mobilhullerne”.
Mobildækning og bredbånd er afgørende forudsætninger for at kunne drive forretning i dag. Og manglende mobildækning eller bredbåndsforbindelse må ikke være skyld i, at områder på Fyn fravælges, når der f. eks. skal placeres en virksomhed.
For nylig besøgte jeg Valdemar Slot på Tåsinge. Her vil man gerne tilbyde konferencer til erhvervslivet. Desværre har man på slottet oplevet at blive valgt fra, fordi mobildækningen er for ringe.
Det går ikke, hvis vi skal have vækst på hele Fyn.
Venstre har netop lanceret en række initiativer, som skal være med at sikre, at Fyn ikke bliver valgt fra. Det gælder blandt andet en bredbåndsfond på 300 millioner kroner, hvor borgere og virksomheder skal kunne søge penge til at etablere bredbånd i områder, som teleselskaberne i dag ikke dækker. Pengene findes ved de kommende auktioner af frekvenser.
Skal vi lukke mobilhullerne er det helt oplagt, at staten og telebranchen indgår en forpligtende aftale, hvor teleselskaberne forpligtes til at udbygge mobilnettet yderligere.
Til gengæld skal mobilselskabernes årlige betaling af frekvensafgifter lempes.
Det er noget for noget.
Skal vi skabe vækst i det det fynske erhvervsliv, have nye fynske arbejdspladser og styrke den fynske turisme – ja så skal vi have lukket de mobilhuller.
Det arbejder jeg for – både nu – og efter valget.