Vi er tæt på et valg, og nu kender vi socialdemokraterne igen: Tomme ord og løfter uden hold. Socialdemokratiet forsøger at bilde vælgerne ind, at man vil føre en stram udlændingepolitik. Men det er tomme ord og løfter uden hold.

For det er uomtvisteligt, at med Mette Frederiksen i front vil udlændingepolitikken blive lempet. Mette Frederiksen og Socialdemokratiet går til valg på at fjerne kontanthjælpsloftet og hæve integrationsydelsen, så arbejdsløse indvandrere vil få højere sociale ydelser.

I kulissen rasler Radikale Venstre og Morten Østergaard med sablerne og har stillet ultimative krav om, at hvis han og Radikale Venstre skal støtte en S-ledet regering efter valget, så skal paradigmeskiftet rulles tilbage. Det vil være en katastrofe for Danmark for at sige det lige ud. Lempelser i udlændingepolitikken vil føre til øget asyltilstrømning og koste velfærd.

Lad mig komme med et eksempel: Hvis de røde partier får magt, som de har agt, og vi i Danmark modtager for eksempel 1000 ekstra asylansøgere, så betyder det et velfærdstab på 500 millioner kroner frem mod 2025. En ekstra udgift på 500 millioner kroner til asylansøgere betyder for eksempel 840 færre sygeplejersker.

I mit sind er der ingen tvivl; jeg vil langt hellere prioritere dansk velfærd: flere pædagoger til at passe vores børn, flere sygeplejersker til at passe vores syge og flere social- og sundhedsassistenter til at sikre en værdig ældrepleje til vores ældre. Det er velfærd, der kommer os alle til gode.

For os i Venstre er en fast og fair udlændingepolitik afgørende, og vi står fast både før og efter et valg.