Det er næsten komisk, når Enhedslistens Stine Brix (26.8.) beskylder Venstre for at løbe fra valgkampens løfter på sundhedsområdet.

Lad mig slå fast med det samme: Det er ikke Venstre-politik at love ét før valget og så gøre noget andet efter valget, ligesom det heller ikke er Venstres politik at løbe fra valgløfter.
Venstre gik til valg på at ville gøre et godt sundhedsvæsen endnu bedre. Den ambition har vi stadig. Derfor har vi med økonomiaftalen mellem Regeringen og Danske Regioner opprioriteret danskernes sundhedsvæsen med 1,5 mia. til bl. a. at styrke indsatsen mod kroniske sygdomme, forbedre kræftbehandlingen og løfte psykiatrien.
Efter fire år med en rød regering er tiden nu kommet til, at vi skal have gjort et godt sundhedsvæsen endnu bedre. Det afgjorde vælgerne ved valget.Aftalen med regionerne er ” første halvleg”. Anden halvleg skydes i gang med de kommende finanslovsforhandlinger.I de kommende år venter vigtige opgaver, hvor ventetiden på diagnose og behandling skal nedbringes, kræftpatienter skal behandles til tiden og indsatsen for mennesker med demens og kroniske sygdomme skal forbedres. Venstre har altid prioriteret danskernes sundhed højt – og det gør vi også efter valget.
Bragt i Nordjyske 28. august 2015