Regeringens forslag til en sundhedsreform sikrer bedre sammenhæng og mere behandling tættere på patienten, og netop sammenhæng og nærhed har fyldt meget i debatten.

Noget, der har fyldt knap så meget i debatten, er de specifikke fynske initiativer, og hvad de kommer til at betyde lokalt på Fyn.

For mig er tryghed omkring sundhedstilbud velfærd -ligesom behandling af høj kvalitet er en selvfølge.

Alle ved, at hurtig hjælp kan være forskellen på liv eller død. Med to nye fynske akutberedskaber får vi mulighed for at øge trygheden de steder på Fyn, hvor det halter. Behandling tæt på, hvor du bor, kan gøre forskellen på om hverdagen hænger sammen. Derfor vil vi med sundhedsreformen prioritere op mod 250 millioner kroner til topmoderne lokale sundhedshuse på Fyn. Det er en udfordring, at mange lægepraksisser har lukket for tilgang, ligesom det kan være en udfordring for ældre medicinske patienter og børnefamilier at skulle på landevejen til OUH for en simpel blodprøve eller en KOL-kontrol.

Ved at sikre 32 nye fynske introduktionsstillinger for læger i almen praksis kan vi dæmme op for lægedækningsudfordringen og bidrage til, at flere får en læge, tæt på hvor man bor.

Det er tryghed. Alt for mange sygeplejersker løber alt for stærkt i det danske sundhedsvæsen. Med mere end 300 nye sygeplejerskestuderende på Lillebælt University College, kan vi om få år se frem til mere ro på. Det duer ikke, at vores sundhedspersonale går ned med stress, fordi hverdagen presser.

Med sundhedsreformen styrker vi altså hele vejen rundt: nye akutberedskaber, flere læger, flere sygeplejersker og topmoderne sundhedshuse på Fyn.

For mig som lokal, fynsk politiker glæder jeg mig over, at danskernes sundhedsvæsen får et markant løftmed sundhedsreformen -og at det også kommer til at ske på Fyn.

Med sundhedsreformen styrker vi altså hele vejen rundt: nye akutberedskaber, flere læger, flere sygeplejersker og topmoderne sundhedshuse på Fyn.