af Trine Bramsen (S), Jane Heitmann (V), Camilla Hersom (R), Mai Mercado (K), Annette Vilhelmsen (SF), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF)

Redaktionschef Carsten Olsen “skyder” her i avisen på Folketingets ferier og mødefri mandage, som han mener, at der bør kastes et selvkritisk blik på. Carsten Olsen mener, at både Folketingets sommerferie, juleferie og mødefri mandage hører fortiden til.

Man kunne godt ønske, at journalister som Carsten Olsen ville sætte sig lidt mere ind i fakta, før et angreb.

Sandheden er, at medlemmer af Folketinget hverken holder adskillelige ugers juleferie, flere måneders sommerferie eller fri hver mandag.

Sandt er det, at perioden med lovbehandlinger i Folketingssalen varer fra oktober til juni.

Men denne del af folketingsmedlemmernes arbejde er kun en brøkdel af den samlede arbejdsmængde. Vi klager ikke. Tværtimod. Det er et meget stort privilegium, at varetage fynboernes interesser i Folketinget.

Men vi kan berolige Carsten Olsen med, at såvel udvalgsmøder, møder med interessenter og politiske forhandlinger i ministerierne fortsætter i hele juni og starter igen i begyndelsen af august.

Ligesom vi naturligvis også står til rådighed for TV-debatter, radio og svar på journalisters spørgsmål ikke bare juli måned, men hver dag – hele året – tidligt og sent.

Mandage er ikke fridage, men er afsat til møder her på Fyn med virksomheder, skoler og lokale besøg, hvilket de hver eneste uge anvendes til.

Som nævnt klager vi ikke over vores arbejdsforhold eller arbejdstider.

Hverken de tidlige morgener, de sene aftener, dagene væk fra familien, eller ferierne. Men lad os holde os til fakta. Ingen af de folketingsmedlemmer vi kender, holder hverken tre ugers juleferie eller sommerferie fra juni til oktober. Vi ønsker Carsten Olsen en fortsat god sommer.