Igen kan vi på Fyn sige ” goddag og velkommen” til nye kollegaer og forhåbentlig også nye fynboer, når Skat nedlægges, der rokeres rundt og en helt ny styrelse oprettes og placeres på Fyn.

Siden Venstre overtog regeringsmagten i 2015, har det været en topprioritet, at skabe et Danmark i bedre balance. For mig er det et væsentligt omdrejningspunkt, at livet kan leves og nye muligheder udvikles i alle hjørner af Danmark -både i by og på land. Og dét, må man sige, rykker et stort skridt nærmere med regeringens nye plan for skattevæsenet, hvor nye statslige arbejdspladser placeres på Fyn.

Den tidligere socialdemokratisk-ledede regering vedtog at flytte skattecentret fra Svendborg.

Set fra min stol var det en forkert beslutning. Nu aflyser vi den tidligere regerings planer om at lukke skattecentret i Svendborg, så byen kan bevare vigtige arbejdspladser. Vi laver også en stor ny Gældsstyrelse med 1500 medarbejdere, der får til ansvar at inddrive borgere og virksomheders gæld. Styrelsen får hovedkvarter i Middelfart og bliver én af de største af skattevæsenets syv nye styrelser.

Vi skal sikre, at vi får rettet op på vores fælles skattevæsen. Det er nemlig helt afgørende, at vi danskerne kan have tillid til, at den skat, vi betaler, bliver forvaltet ordentligt.

Det er ikke nogen hemmelighed, at problemerne i Skat er mange og er opstået under skiftende regeringer. Budskabet herfra er klart: Lad os se fremad og lad os lære af fortidens fejl. Med en saltvandsindsprøjtning til skattevæsenet på syv milliarder kroner og 1000 ekstra medarbejdere er vi godt på vej mod et nyt og stærkere skattevæsen.

Den nye organisering og nye medarbejdere i Middelfart og Svendborg vil komme hele Fyn til gode, og vi vil alle -uanset hvor på Fyn vi bor -kunne få glæde af den vækst og udvikling, som følger med statslige arbejdspladser.

Så herfra skal lyde et hjerteligt ” Farvel Skat og velkommen til nye arbejdspladser på Fyn”.