Jeg kan næsten ikke få armene ned, efter regeringen har præsenteret anden runde af indflytningen af statslige arbejdspladser. Vi rykker igen statslige arbejdspladser ud af København og ind i landet.

Det glæder mig umådeligt, at vi på Fyn får mere end 700 arbejdspladser.

Og den største enkeltstående flytning i hele Danmark går til Odense. Vi får 440 arbejdspladser, alene når Miljøstyrelsen rykker til Odense. Det er historisk, at så mange arbejdspladser nu skifter lokation. Derudover rykker nye statslige arbejdspladser til Middelfart, Bogense, Nyborg og Svendborg. Også uddannelser flyttes ind i landet.

I Svendborg oprettes serviceøkonomiuddannelsen.

Det giver så meget mening at styrke mulighederne for, at vores unge kan uddanne sig inden for turisme og event lokalt på Sydfyn, hvor vi har så meget at byde på.

De mange arbejdspladser, der nu rykker til Fyn, er blot endnu et eksempel på, at en blå regering gør en positiv forskel for Fyn. Siden Venstre i 2015 overtog nøglerne til Statsministeriet, har vi blandt andet sikret en udvidelse af E20, billigere broafgiftover Storebælt og takster, der er til at betale, hvis vi vil besøge en af de mange fynske øer.

Vi må og skal have balance i hele Danmark og både infrastruktur og arbejdspladser er blandt ” hovednøglerne” til vækst og udvikling. Det skal være attraktivt at bosætte sig i alle dele af landet fra Ferritslev til Frederikshavn og fra Kalundborg til Korinth.

Jeg har boet i Fyns største landkommune, Faaborg-Midtfyn, i mere end 20 år. Og jeg ved, hvor meget det betyder, at vi på alle parametre har en decentral struktur, som styrker bosætning og omsætning lokalt. Derfor er det afgørende, at også de nyvalgte kommunalbestyrelser spiller med og sikrer trygge daginstitutioner, attraktive byggegrunde, gode skoler og et rigt kulturliv.

Vi skal så hurtigt som muligt have vist de mange nye ansigter i de statslige styrelser, at Fyn er et sted, hvor familier trives og livet leves. Jeg glæder mig til at vise, hvad Fyn har at byde på.