Over 36 millioner kroner. Så mange penge vil Socialdemokratiet spare på de frie fynske skoler, fordi man vil sænke den såkaldte koblingsprocent – altså det årlige tilskud. Socialdemokraterne har helt konkret foreslået at sænke koblingsprocenten fra 76 procent til 71 procent. Det lyder måske teknisk, men konsekvensen er simpel: De frie fynske skoler vil blive tildelt færre penge pr. elev.

At barbere tilskuddet ned er en katastrofe ikke blot for skolen, men særligt for de børn og de familier, som har valgt en anden skole end folkeskolen. Mange mindre friskoler, som typisk ligger i landdistriktsområder, vil være lukningstruede, og truslen om nye skolelukninger er reel. Alene i Faaborg-Midtfyn Kommune vil friskolerne miste over seks millioner kroner, og på Langeland vil de to friskoler kunne vinke farvel til næsten en halv million kroner, hvis Socialdemokraterne får magt, som de har agt.

Vi skal sikre, at vi har gode og stærke folkeskoler. Men når Socialdemokratiet vil fratage forældre det frie skolevalg, er det er den helt forkerte vej at gå. I Danmark har vi en lang og stolt tradition for friskoler, og det skal vi værne om på Fyn.

De frie skoler gør det muligt for forældre at skabe og få særlig indflydelse på den skole, som passer bedst til både børn og familie. For mig er det afgørende, at vi som mennesker har noget at vælge imellem. Uanset om vi taler frikirke eller folkekirke, kommunalt plejehjem eller friplejehjem, friskole eller folkeskole.

Vi mennesker er forskellige og har forskellige præferencer. Det skal afspejles i, at vi reelt har et frit valg, og det værner jeg om.