I Venstre har vi en ambition om at skabe vækst og arbejdspladser – også på turistområdet.

Mit mål er, at hoteller, restauranter, campingpladser, turistattraktioner, detailhandlere og sommerhusudlejere på Fyn fremover får bedre sæsonregnskaber.

Der er brug for den turismestrategi, som regeringen netop har fremlagt, for med den i hånden kan vi ændre vilkårene for turismeerhvervet.

Danmark taber terræn og markedsandele i forhold til vores nordeuropæiske naboer. Vi skal have væksten tilbage i turistbranchen.

Med 49 millioner overnatninger i Danmark i 2015 og 22.700 arbejdspladser i vores region er turisterhvervet en markant spiller. Målet er, at vi i 2025 skal have en tredjedel flere turister end i dag og omsætningen skal øges med 45 milliarder kroner til 140 milliarder kroner.

De fynske sommerhusejere kan se frem til et forhøjet bundfradrag ligesom bundfradraget ved udlejning af helårsboliger og værelser forhøjes. Initiativer, der kan bidrage til endnu flere attraktive overnatningsmuligheder.

Men det er ikke kun deleøkonomien, som skal styrkes.

I Venstre ønsker vi, at vi som land får styrkede muligheder for international markedsføring af Danmark.

Helt konkret ønsker vi blandt andet en masterplan for destinationsudvikling, flere internationale flyruter til Danmark og styrkede digitale markedsføringsmuligheder for VisitDenmark.

Ofte hører vi – både fra turister og erhvervsdrivende – at Danmark er et dyrt turistland.

Det skyldes blandt andet vores høje afgiftsniveau. Derfor foreslår vi, PSO-afgiften for el afskaffes og el-afgiften for forlystelser lempes. Det vil for eksempel sikre billigere strøm på de mange fynske campingpladser, så flere familier i fremtiden forhåbentlig vil vælge dansk camping frem for tysk eller svensk Jeg håber, at andre partier også vil bakke op om øgede vækstmuligheder for turisterhvervet.

De fynske sommerhusejere kan se frem til et forhøjet bundfradrag ligesom bundfradraget ved udlejning af helårsboliger og værelser forhøjes.

Bragt i Fyns Amts Avis d. 27. September 2016.