Regeringen har netop indgået ny finanslovsaftale med de blå partier. Der er godt nyt til både bilejere, boligejere og erhvervsliv. Men der er også godt nyt til de mange frie skoler.

Partierne bag finansloven er enige om at forhøje tilskudsprocenten til de frie grundskoler og dermed sikre et årligt løft mere end 110 mio.

Mennesker er forskellige. Derfor er det vigtigt, at vi fra politiske hold sikrer, at der er noget at vælge imellem på ”alle hylder”. Uanset om det gælder ældrepleje, dagpleje, børnehaver eller skoler er det vigtigt, at der er tilbud, som dækker bredt og tilgodeser de mange forskellige behov, som moderne familier og mennesker har i dagens Danmark.  Det øgede tilskud til de frie skoler vil styrke de frie grundskoler og kan således give forældre større valgfrihed, når de skal vælge skole til deres børn. I Faaborg-Midtfyn kommune har vi et stort antal friskoler, og det vidner om, at mange forældre gerne tager et aktivt skolevalg på deres børns vegne.

Med denne finanslov er retningen klar: Regeringen styrker de danske finanser i 2016 med 5 mia. samtidig med, at regeringen har fundet midler til at prioritere danske kernevelfærdsområder. Med prioriteringen på finansloven er der nu mulighed for, at de frie skoler får endnu bedre muligheder for at styrke mangfoldigheden, ligesom flere forældre får mulighed for at vælge et friskoletilbud, nu – og i fremtiden.

 

Bragt i Fyns Amts Avis 10.12.15