I Venstre er vi optaget af at skabe et bæredygtigt samfund, både når det kommer til vores nærmiljø og de globale klimaudfordringer.

Jeg er mor til tre børn, og jeg arbejder hårdt for, at både de og fremtidige generationer, fortsat vil have adgang til rent drikkevand, grøn energi og den friske danske natur.

Danmark er et grønt foregangsland, og i Venstre kæmper vi for at fastholde den position.

Sidste år indgik regeringen med alle Folketingets partier danmarkshistoriens grønneste energiaftale, der med billigere og grønnere energi, både er til gavn for danskerne og klimaet. Energiaftalen er ambitiøs, og med tre nye havvindmølleparker baner vi vejen for et Danmark, hvor mere end halvdelen af elforbruget i 2030 kommer fra grøn bæredygtig energi.

Vi har hafttravlt de seneste fire år, og vores bæredygtige ambitioner stopper ikke i arbejdet mod et CO2-neutralt Danmark.

I Venstre arbejder vi målrettet for, at vores nærmiljø bliver forbedret, så vi og vores børn trygt kan drikke vandet fra hanen, trække vejret i byerne og nyde den smukke danske natur.

Der er blandt andet sat en stopper for, at landbruget kan sprøjte ved drikkevandsboringer, givet højere skrotpræmier til gamle dieselbiler, og hver eneste dag omlægges der, hvad der svarer til 150 fodboldbaner fra konventionelt til økologisk landbrug. Med lanceringen en plastikhandlingsplan mindskes plastbelastningen i naturen, og fra 2020 strammes miljøzonerne, så luften bliver renere i vores byer.

Nogen vil påstå, at det er helt sort, når vi i Venstre taler om bæredygtighed. Men jeg er superstolt over, at Venstre står i spidsen for den mest grønne energiaftale i danmarkshistorien.

Grøn, grønnere, Venstre – så kort kan det siges.