Dansk Industri har netop udsendt en rapport med i alt 82 anbefalinger til, hvordan vi i Danmark kan sikre både vækst og udvikling. DI anbefaler bl.a. lavere skatter og afgifter. Det støtter jeg fuldt ud. Men hvor er regeringen? Ikke et ”pip” har vi i Venstre hørt i forhold til forhandlinger om en kommende vækstpakke. Man må spørge sig selv, om regeringen allerede er gået på påskeferie?

DI påpeger ganske rigtigt, at høje afgifter og skatter er ”det rene gift” for danske virksomheder. I sidste uge kunne vi læse her i avisen, at Odense Marcipan ”sukker over afgifter” og ikke længere prioriterer vækst i Danmark. Tidligere på året meddelte Danish Crown i Faaborg, at man lukker 472 arbejdspladser i Faaborg, bl.a. fordi rammevilkårene i Danmark ikke længere kan sikre virksomheden optimale driftsvilkår.

Der er desværre alt for mange fynske eksempler på, at lokale virksomheder søger efter alternative produktionssteder uden for Danmarks grænser på grund af alt for høje skatter og afgifter. Det presser os på Fyn – ikke bare på indtægtsniveauet for den enkelte familie, men også på f.eks. hussalget, bosætningen og hele det kommunale service niveau med alt fra omsorg for børn til ældrepleje.

Venstre deltager gerne i det store arbejde med at sikre reelle skattelettelser og dermed sætte turbo på vækst i fremtidens Danmark – men det kræver, at regeringen kommer ind i kampen og får indkaldt til forhandlinger om en vækstpakke. Det kan kun gå for langsomt. Venstre er klar.

Af: MF Jane Heitmann (V), medlem af Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.