De bliver ved – selvom vi alle ved, at det ikke er sandt, Socialdemokraterne. Det er næsten som med ”Kejserens nye Klæder” – hvor kongen i eventyret, afklædt til offentligt skue udstiller sig selv, har socialdemokraterne også klædt sig selv af og blottet en iøjnefaldende trang til omgås de økonomiske sandheder med lethed i forhold til VK-regeringens økonomiske politik. En klassisk socialdemokratisk påstand er, at VK-regeringen efterlod et slidt Danmark – et såkaldt ”håndværkertilbud”.
Faktum er, at tallene taler deres klare sprog. I 2001 overtog VK-regeringen en gæld på 268 mia. kr. fra SR-regeringen. VK-regeringen brugte de gode tider til at afdrage på gælden, så den før den internationale krise ramte os var vendt til et netto-tilgodehavende på 92 mia. kr. Samtidig havde Danmark fra 2005 til 2008 nogle af de største offentlige overskud i hele EU. Desuden forbedrede VK-regeringen velfærden med omkring 66 mia. kr. fra 2001 til 2011. Det har blandt andet medført, at vi har fået international anerkendelse og de internationale rating bureauer giver også os topkarakteren: AAA. Vi har dermed den højeste mulige kreditværdighed, sammen med kun14 andre lande.
På trods af det gode arbejde i årene 2001-2011 er det stadig en hård tid, som venter både danske virksomheder og danske familier. Det lagde vi ikke skjul på før valget. Vi var realistiske og fortalte danskerne sandheden om dansk økonomis fremtid. Så nej – vi har på ingen måde skjult udfordringerne. Så sent som august 2011gjorde vi opmærksom på, at hvis væksten blev lavere end ventet, var der udsigt til, at det offentlige underskud i 2012 kunne blive 118 mia. kr. i stedet for de 85 mia. kr., som man forventede i august.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det offentlige underskud i 2011 var på 35 mia. kr. Det er halvt så stort som ventet så sent som i december. Det resultat er ikke kommet af sig selv, og Socialdemokraterne burde holde sig for gode til at lyve om VK-regeringens resultater, og i stedet sikre at Danmark er klædt på til de udfordringer, som lige nu er aktuelle i forhold til f.eks. ungdomsarbejdsløshed og uddannelse i Velfærds-Danmark.