Det er ikke hver dag, at jeg er enig med Mette Frederiksen (S), som under weekendens radikale nytårsstævne ramte plet, da hun opfordrede Morten Østergaard (R): ” Lad os nu lægge klicheerne til side og finde en løsning”.Hun henviste naturligvis til den igangværende flygtninge-og integrationsdebat.danmark har oplevet en stor flygtningestrøm.Jeg tror ikke, at der er nogen som havde forestillet sig, at vi i 2015 skulle se flygtninge i hundredvis gå langs de danske motorveje og opleve et Sverige, som er blevet indhentet af virkeligheden og overhalet inden om af en fejlslagen flygtninge-og integrationspolitik.En politik, som vi nu i Danmark må betale prisen for med transportøransvar, ID-kontrol og skærpet grænsekontrol ved den dansk-svenske grænse.det er, som om De Radikale sover tornerosesøvn og overser den barske virkelighed.Nemlig, at kontrol af den dansk-tyske grænse er helt nødvendig for at sikre ro og orden, ligesom det er helt nødvendigt, at vi sammen finder løsninger på flygtninge-udfordringen.De Radikale forsøger med budskabet om at ” integrere og aktivere frem for at internere og passivisere flygtninge” at genoplive debatten om, hvornår det er rimeligt, at flygtninge i Danmark skal have adgang til arbejdsmarkedet.Selvfølgelig ønsker vi ikke at internere flygtninge.

Det giver mening, at flygtninge bidrager på arbejdsmarkedet, mens de venter på, at der bliver fred i hjemlandet.Men set herfra giver det ingen mening, at man fra første dag, man har sagt ” asyl”, skal ind på det danske arbejdsmarked.Indtil asylansøgningen er behandlet, ved vi reelt ikke, om det er en flygtning eller en migrant, som vi står over for. Derfor giver det heller ikke mening at insistere på, at alle skal ud på arbejdsmarkedet fra dag et.de Radikale har et fromt håb om, at flygtninge kan bidrage fra første færd.Det er et dejligt håb, men der er -hvis man ser på de historiske erfaringer -desværre ingen udsigt til, at det kan blive indfriet. For mange flygtninge udfordrer Danmark både kulturelt og økonomisk. Det forholder De Radikale sig ikke til.Forventningen til 2016 er, at vi på Fyn skal modtage over 1500 flygtninge.Det udfordrer de fynske kommuner, når der f. eks.skal findes boliger til de mange nye borgere. Jeg forstår godt de fynske borgmestre, som bl. a. udtrykker bekymring over at huse de mange mennesker og over de mange opgaver, som udfordrer kommunerne på velfærdsydelser.Så lad os nu lægge klicheerne til side og finde holdbare løsninger, som i fremtiden kan sikre ro, orden og velfærd i det Danmark, vi alle holder af.

Indlægget blev bragt d. 18. januar i Fyens Stiftstidende: RØD/ BLÅ skrives på skift af Alex Ahrendtsen, DF, Jane Heitmann, V, Karsten Hønge, SF, Mai Mercado, K, Merete Riisager, LA, Pernille Skipper, EL, Roger Matthisen, ALT, og Trine Bramsen, S.