Det glæder mig altid, når debatten handler om landdistrikterne.

Særligt når fokus er på, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt at bo, arbejde og leve i landdistrikterne.

Venstre ønsker handling og konkrete resultater, der gavner landdistrikterne. For i Venstre tager vi landdistrikternes udfordringer alvorligt. Vores helt mål er at skabe et Danmark i bedre balance og sikre vækst og udvikling i landdistrikterne.

Lad mig nævne enkelte af de resultater, Venstre har skabt til gavn for landdistrikterne siden valget: Vi har stået i spidsen for en liberalisering af planloven, der løfter væksten i landdistrikterne og giver friere og mere fleksible rammer til kommuner, virksomheder og helt almindelige borgere. Vi har sikret en bredbåndspulje på 300 millioner kroner, der giver mulighed for bedre bredbåndsforbindelser til de områder, hvor det ikke er muligt at få en ordentlig forbindelse på markedsmæssige vilkår.

Bredbåndspuljen er bl. a. kommet Assens til gode. Og til glæde for bl. a. de mange små øer i det sydfynske har vi med lavere færgetakster til og fra øerne, bidraget til, at der bliver større aktivitet på øerne -også uden for højsæsonen.

Men vi har også haftskarpt fokus på erhvervslivet -særligt har gartnerierhvervet i det fynske været hårdt presset. En stor del af de tusindvis af danske gartneriansatte er ansat i fynske gartnerier, så det gør en forskel -lokalt -når vi med afskaffelsen af PSO-afgiften styrker væksten og holder hånden under private arbejdspladser i produktionsvirksomhederne, på de fynske gartnerier og samtidig sikrer, at forbrugerne slipper med en billigere elregning.

Det gør en forskel, som kan mærkes -også i landdistrikterne. Fyn er også landbrugsland og med sidste års landbrugs-og fødevarepakke, vil det fortsat være muligt at drive et rentabelt landbrug ikke bare på Fyn, men i hele Danmark.