De seneste måneder har vi her i avisen kunne læse om overbelægning og de triste konsekvenser for patienter, som har været indlagt Svendborg Sygehus’ medicinske afdeling. Sammen med SF og Enhedslisten har regeringen indgået en delaftale på sundhedsområdet, som i alt giver 50 mio. kr. til bekæmpelse af overbelægning i 2015. Ifølge formand for regionerne, socialdemokrat Bent Hansen, er det ikke nok som i alt giver 50 mio. kr. til bekæmpelse af overbelægning i 2015. Ifølge formand for regionerne, socialdemokrat Bent Hansen, er det ikke nok til at komme problemet til livs. Og det er heller ikke i nærheden af det, Socialdemokraterne lovede vælgerne inden seneste valg. Dengang skulle en mia. kr. årligt ” sørge for, at ingen patienter ligger på gangene”, som der står i sundhedsudspillet ‘ Tryghed om Sundhed’.

For halvandet år siden kaldte Venstre sundhedsministeren i samråd for at få klare svar fra regeringen om, hvornår Socialdemokraterne vil indfri deres løfte til danskerne og til fynboerne.

Klare svar, som vi stadig venter på.

Og nu – tre år efter Socialdemokraterne kom til magten – har de medicinske afdelinger så fået 50 mio.

  1. ekstra. Det er jo mange penge, men om pengene rækker til gøre en markant forskel for overbelægningsprocenter på omkring 175, som vi så i juli på Svendborg Sygehus, er der flere, som tvivler på, bl. a. formanden for lægerne, Mads Koch Hansen, som kalder beløbet “symbolsk” i forhold til at kunne løse akutte problemer med overbelægning.

Desværre er det ikke første gang, at Socialdemokraterne løber fra deres løfter på sundhedsområdet – tænk bare på Carsten Hansens løfte til svendborgenserne før valget.

Og listen med løftebrud er lang. Ja, næsten lige så lang som årene uden en borgerlig regering har føltes.

Venstre har altid prioriteret danskernes sundhed højt.

Det gjorde vi under VK-regeringen, og det vil vi gøre igen.

Vi vil give danske patienter reelle rettigheder til både behandling og udredning.

Derfor vil Venstre genindføre udvidet, frit sygehusvalg med 30 dages behandlingsgaranti – en garanti, som regeringen har rullet tilbage. Mere end 600.000 danske patienter har ellers haft direkte glæde af det udvidede frie sygehusvalg ved at have fået hurtigere behandling, end de ellers ville. I dag må nogle grupper vente længere på behandling end andre. Det er trist, for ingen bliver raske af at stå på venteliste.

Venstre sætter patienten før systemet både før og efter valget.