Det går godt i Danmark.

Også i sundhedsvæsenet.

Ventetiden på en operation er halveret siden 2001, blandt andet hjulpet godt på vej af behandlingsgarantien på 30 dage, som regeringen har genindført fra 2016. Ved årtusindskiftet var under halvdelen af alle kræftpatienter i live fem år efter diagnosen.

I dag er tallet 63 procent.

Og dette er blot to af mange eksempler på, at det går i den rigtige retning for vores sundhedsvæsen.

Trods den positive udvikling valgte Socialdemokratiet i oktober at fremlægge et sundhedsudspil, som bød på en række luftige løfter til danskerne. Et af løfterne går på, at Socialdemokratiet vil ansætte 1000 ekstra sygeplejersker.

Desværre er det sådan med løfter, at de intet er værd, hvis ikke man formår at holde dem. Det burde særligt Socialdemokratiet vide. Og her må jeg desværre meddele Socialdemokratiet, at de 1000 sygeplejersker, de lover, ganske enkelt ikke eksisterer. Det er ikke kun os i Venstre, som undrer os over en melding uden hold i virkeligheden. Jeg er helt enig med professor i Sundhedsøkonomi Keld Møller Petersen fra Syddansk Universitet, når han siger: ” Det at sige, der skal komme 1.000 ekstra sygeplejersker ind, det har ikke realisme bag sig”.

Sidste år var der 469 mislykkede rekrutteringer af sygeplejersker i regionerne.

Vores sundhedsvæsen prøvede altså at ansætte sygeplejersker, men der var ingen til at tage arbejdet. Det glemte Mette Frederiksen.

Hendes evne og vilje til at overbyde er åbenbart større end evnen til at udarbejde reelle løsninger på danskernes problemer. Imens Socialdemokratiet forsøger at skabe en forestilling om, at Venstre skulle have glemt bemandingen på sygehusene, har Venstre styrket sundhedsvæsenet.

Faktisk så meget, at det svarer til, at der hver uge siden 2001 er blevet ansat en ekstra læge og en ekstra sygeplejerske, hver dag bortset fra om søndagen.

I Venstre vil vi gerne måles og vejes på vores evne til at skabe løsninger på de mange udfordringer, der møder danskerne i hverdagen. Vi vil til gengæld ikke finde os i politisk klapjagt. Selvom vi ikke er i mål med sundhedsvæsenet endnu, går det uden tvivl i den rigtige retning, og jeg kan love, at Venstre vil blive ved med at kæmpe for, at danskernes problemer bliver hørt, og at der bliver taget hånd om dem.