Når vores medmennesker rammes af sygdomme , der binder dem til sygehuset og lænker dem til sygesengen, skylder vi dem en værdig behandling.

Alt for mange historier om ældre medicinske patienter på hospitalsgangene, bl. a.

på sygehuset i Svendborg, har fyldt i medierne. Nu er forhandlingerne om en akutpakke på 400 millioner kroner skudt i gang – og det er glæder mig, at vi nu skal sætte fokus på og handling bag en af de prioriteter, som jeg havde under valgkampen: en værdig behandling af vores ældre medicinske patienter.

Der er ingen nemme løsninger, som med et fingerknips kan løse udfordringerne, men akutpakken er et vigtigt skridt. Med de mange millioner bliver der mulighed for at ansætte flere læger og sygeplejersker, og vi stiller skarpt på hvordan man i fremtiden kan anvende sygehusenes kapacitet bedre. En blandt flere muligheder er at uddanne sygeplejersker, som kan koordinere de mange komplicerede funktioner i en travl hverdag med mange senge i spil.

Systemet må aldrig stå i vejen for en ordentlig og værdig behandling. Patienten skal altid være i centrum, og nu sker der noget som også vil komme de ældre medicinske patienter på Fyn til gode.

Alt for mange historier om ældre medicinske patienter på hospitalsgangene, bl. a. på sygehuset i Svendborg, har fyldt i medierne.

 

Indlægget blev bragt i Fyns Amts Avis d. 27. januar