Faaborg – mulighedernes by

For mere end 20 år siden flyttede jeg til Faaborg og byggede hus. For mig og mine tre børn på 24, 20 og 15 år har Sydfyn været det ideelle udgangspunkt for familie- og erhvervsliv.

Fra klinikassistent til cand.mag.

Oprindelig er jeg uddannet klinikassistent, men besluttede efter et par år i branchen at sadle om. På Syddansk Universitet i Odense har jeg læst  til Cand.Mag. i dansk.

Aktiv Iværksætter

Siden 1999 og indtil jeg blev valgt i Folketinget i 2011 har jeg været selvstændig erhvervsdrivende. Jeg har primært ejet og drevet virksomheder inden for dental branchen, men har også undervist i markedsføring, salg og kommunikation.

Tandlægenet.dk blev på bare to år Danmarks største netværk for tandlæger. For mig var det både sjovt, lærerigt, krævende og givende at starte en virksomhed fra ”nul”, sammen med aktive samarbejdspartnere.

Årene som iværksætter har lært mig, at det ikke er nemt at drive virksomhed i Danmark. Danske afgifter er urimeligt høje, og der er alt for meget bureaukrati, som gør det indviklet og tidskrævende at være iværksætter. Det skal vi have ændret på, så det kan svare sig, at drive virksomhed i Danmark.

Frisk luft og vind i håret

Det bedste jeg ved efter en frugtbar politisk debat eller en lang dag på jobbet er, at tage løbe- eller cykelskoene på og komme ud i den friske luft. Motion og fysisk aktivitet får mange ting til at falde på plads i hovedet – og giver overblik over selv komplicerede problemstillinger. Jeg er langdistanceløber og har løbet alle distancer lige fra den hurtige korte 3 km til den lange seje maraton på 42,2 km. To gange har jeg cyklet med Team-Rynkeby fra Ringe til Paris – og har gennem tiderne kørt et utal af motionsløb i den danske natur.

Gennem mit ordførerskaber inden for sundhed og psykiatri arbejder jeg blandt andet på, at styrke adgangen for psykisk syge til motion og fysisk aktivitet – vi ved det virker helbredende på både krop og sjæl.

I Folketinget

Ordførerskaber

Sundhedsordfører
Ældreordfører
Psykiatriordfører
Forebyggelsesordfører

I Folketinget

Udvalg

Næstformand for Udvalget vedrørende Det Etiske Råd

Medlem af:

Sundheds- og Ældreudvalget
Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Kirkeudvalget
Ligestillingsudvalget
Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Transport-, Bygnings- og Boligudvalget
Undervisningsudvalget
Stedfortræder i Nordisk Råd

Faaborg-Midtfyn Kommune

2007-2009:

Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget
Sundhedsudvalget
Børn- og Ungeudvalget

2010-2013:

Sundhedsudvalget
Økonomiudvalget

2014-2017:

Sundhedsudvalget (Næstformand)

Repræsentantskaber

TrygFonden
Als-Fyn Komiteen
Kvinderådet
Bestyrelsesmedlem A/S Svendborg Avis