Det er skuffende, at Socialdemokraterne med retsordfører Trine Bramsen i spidsen vælger at bruge sommerens taletid på, helt uberettiget, at harcelere over Venstre i stedet for at holde fokus på den særdeles relevante problemstilling – nemlig, hvordan vi i fremtiden sikrer et arbejdsdueligt politi, som kan skabe tryghed i de danske hjem.

 Sagen er den, at 10.500 politifolk har oparbejdet 400.000 overarbejdstimer, og triste tal viser, at sygefraværet i nogle kredse er steget med op mod 40 pct. Siden 2011 – hvor Helle Thorning-Schmidt blev statsminister – er politikorpset reduceret med 580 politifolk. Det kan mærkes på arbejdsbyrden.
 Socialdemokraterne beskylder Venstre for at være gået på sommerferie uden at have taget hånd om finansieringen af de mange overarbejdstimer, som politiet har oparbejdet. Men det passer ikke. Noget af det første, den nye regering gjorde, var at finde 155 millioner til at finansiere politibetjentenes overarbejde. Det klinger derfor hult, når Socialdemokraterne skælder ud og end ikke har gjort sig den ulejlighed at tjekke fakta, men blot slår automatreaktionen til.
Som om udfordringerne med mandskabsmangel og overarbejde ikke er nok, så trues politiet også af en ” pensionsbombe”. Mere end 1200 politifolk er i den pensionsmodne alder og ville kunne gå på pension nu. Det bør få panderynkerne frem hos enhver politiker. Der uddannes kun 384 politielever om året, så man skal ikke være profossor i matematik for at regne ud, at det vil tage flere år at opbygge en politistyrke med tilsvarende volumen.
 For et par uger siden blev jeg kontaktet af en dame, hvis bil en sen nattetime var blevet oversprøjtet med pulver fra en pulverslukker, mens den holdt parkeret i hendes carport. Jeg opfordrede damen til at anmelde hærværket til politiet, som kunne oplyse, at man på grund af ressourcemangel ikke ville gøre andet end at notere hændelsen. Det skaber naturligt nok utryghed hos borgeren.
 Med den seneste tids populistiske meldinger fra Socialdemokraterne må man på den yderste bagkant af sommerferien spørge sig selv, hvad vi kan forvente af oppositionen, når regeringen umiddelbart efter sommerferien skal forhandle ny politiaftale. Venstres budskab er klart: Vi vil skabe løsninger og ser gerne på, om der eksempelvis er opgaver, som politiet løser for nuværende, der ikke er af politimæssig karakter, som kunne løses lige så godt af andre faggrupper. Vi ser også gerne på, hvordan vi kan sikre, at der uddannes flere politielever.Vi skal have genskabt trygheden i de danske hjem – og gerne med opbakning fra Socialdemokraterne.
Bragt i Fyens Stiftstidende 3. august 2015