Det må aldrig være dit postnummer, som afgør den behandling, du får. Det har længe været et mantra for Venstre – og med den nye satspuljeaftale sætter vi igen handling bag ordene.

Den nye aftale fordeler 770 millioner på sundheds-og ældreområdet til målrettede indsatser, der vil skabe mere lighed i danskernes sundhed.

For mig er særlig diabeteshandlingsplanen et vigtigt initiativ. Med en prioritering på 65 millioner kroner kan vi sikre bedre opsporing, forebyggelse og livskvalitet for landets diabetespatienter.

Diabetes er en sygdom, som rammer socialt skævt, og derfor er handlingsplanen et vigtigt skridt for at skabe mere lighed i sundhed.

Derudover styrker vi rehabilitering og genoptræning, som også kan være en særlig stor udfordring for ressourcesvage personer.

I alt afsætter vi 196 millioner til bedre rehabilitering for patienter, der lider af kræft, sklerose, parkinson og ALS.

Jeg kender flere sclerose-patienter og har ofte selv oplevet, hvordan gode muligheder for rehabilitering løfter patienterne og giver dem en bedre fysiske muligheder for at klare ting selv i en udfordret hverdag.

Satspuljeaftalen er et mærkbart løftaf det danske sundhedsvæsen, men bidrager også til nytænkning og særligt målrettede initiativer.

Men aftalen står ikke alene. Allerede i 2016 styrkede regeringen sundheds-og ældreområdet med 3,4 mia. kr. og med dette års finanslov har vi ligeledes fremlagt Kræftplan IV til samlet set 2,2 milliarder kroner.

Satspuljeaftalen er endnu et skridt på rejsen mod et sundhedsvæsen i verdensklasse – og et samfund med mindre ulighed i sundhed. Det er godt nyt for danske patienter.

For mig er særlig diabeteshandlingsplanen et vigtigt initiativ.