Igen og igen skal vi lægge øre til påstande om, at Venstre og regeringen vil lette topskatten og øge uligheden. Men ser vi på de konkrete tal, så er det Socialdemokratiets politik, der øger uligheden. Socialdemokratiets skattereform fra 2012 tog fra lavindkomstfamilierne og gav til direktørfamilierne. Derfor undrer det mig, at Socialdemokratiet igen og igen påstår, at Venstre vil øge uligheden. Er det rent hykleri og dobbeltmoral, eller ved Socialdemokraterne simpelthen ikke, hvilken effekt deres egen politik har?

Socialdemokratiets skattereform fra 2012 var god ved direktørerne og hård ved de svageste. Efter Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister, kunne en ”direktørfamilie” glæde sig over at få omkring 21.000 kr. mere årligt, mens førtidspensionisterne blev skåret knap 13.000 kr. og kontanthjælpsmodtagerne knap 5.000 kr. årligt. Og den geografiske ulighed var også skæv. Skattereformen gav over dobbelt så store skattelettelser i Nordsjælland, sammenlignet med eksempelvis Lolland. De rige fik mere, og de svageste måtte betale regningen.

Så det er hyklerisk, når Socialdemokratiet kritiserer Venstre og regeringen for at øge uligheden. Med VLAK-regeringens skattereform fra 2018 blev der hverken skåret i kontanthjælpen eller i førtidspensionen. Vi lavede skattelettelser i ”bunden”, mens vi samtidig investerede i vores fælles velfærd. Siden valget er sundhedsvæsenet f.eks. løftet med 5,5 mia. kr., og den borgernære velfærd med 2,5 mia. kroner i kommunerne. Den selvsamme velfærd som Mette Frederiksen og den forrige regering skar med 3,5 mia. kr.

I 2011 gik Mette Frederiksen og Socialdemokratiet til valg på at indføre en millionærskat. De endte med sænke topskatten og sende regningen for den prioritering videre til de svageste. Nu lyver de om Venstres politik. Er det ren hykleri, eller er man i Socialdemokratiet simpelthen bare uvidende om effekterne af egen politik? Uanset, så er det tankevækkende, at den kollektive socialdemokratiske hukommelse er så dårlig, at man tilsyneladende allerede har glemt, at man for blot få år siden begunstigede netop den gruppe danskere, som man tilsyneladende ikke vil kendes ved i dag.