Da regeringen vandt folketingsvalget i 2011, var det med løfter om vækst i serviceudgifterne og ekstra penge til kommunerne. Men de løfter er regeringen for længst løbet fra, og pengene har kommunerne aldrig set – snarere tværtimod. De gyldne løfter om ” mælk og honning” fra Socialdemokraterne til kommunerne er erstattet af minusvækst i to ud af tre kommuner – og ni ud af ti fynske kommuner.

Ofte kan vi læse “skræmmekampagner” fra Socialdemokraterne, som forsøger at rette skytset mod Venstres udgiftsstop – velvidende, at regeringen selv står i spidsen for negativ vækst i mange kommunale budgetter.

Blandt de utallige løftebrud er velfærdsløftet om en realvækst på 1,4 pct. og otte mia. kr. ekstra til kommunerne.

Det var ifølge Socialdemokraterne nødvendigt, hvis velfærden skulle opretholdes.

Det er dog ikke sådan virkeligheden ser ud i dag efter tre år med en socialdemokratisk ledet regering.

Det må undre enhver, hvorfor regeringen ikke bare er ærlig over for vælgerne og fortæller, hvordan virkeligheden ser ud. Nemlig, at mange kommuner rent faktisk bruger færre penge, end det ville være tilfældet med Venstres foreslåede udgiftsstop. Hvis Venstre vinder næste valg, og udgiftsstoppet realiseres, vil det offentlige forbrug i kommunerne hvert år vokse med det, der svarer til udviklingen i lønninger og priser. Og altså ikke falde, som Socialdemokraterne truer med.

Et udgiftsstop gør det muligt at fastholde det samme antal offentligt ansatte og købe de samme varer og tjenester fra den private sektor som i dag.

Venstres mål er klart. Vi ønsker at fastholde velfærdsniveauet, men vi vil gøre det uden at gøre en verdens største offentlige sektorer endnu større. Med et udgiftsstop og en vækst, som følger prisudviklingen, kan vi sikre vores velfærdssamfund – også for vores børn og børnebørn.