I dag flager vi for vores danske soldater, som har gjort tjeneste i områder langt fra den danske grænse.

Det er i dag, at vi anerkender den indsats, som mere en 50.000 veteraner siden 1948 har ydet for Danmark i verdens brændpunkter. Herfra skal lyde et varmt ” tak”.

Tak, fordi I stiller op og forsvarer danske værdier i en tid, hvor vores værdisæt er under voldsomt pres. Det er ikke nogen nem beslutning for en politiker at sende danske soldater i krig, og ofte tænker jeg på, hvor stolte vi kan være i Danmark over den internationale indsats, som vores styrker bidrager til.

At forsvare det danske flag kræver både vilje og mod -ikke kun af de soldater som risikerer livet, men også af deres familier derhjemme.

Heldigvis vender langt de fleste veteraner styrket hjem til Danmark uden sår på hverken krop eller sjæl og kan deltage i samfundet enten med et civilt job eller måske tage en ny uddannelse.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at kun cirka tre procent modtager en form for bistandsydelse, hvilket er lavere end i baggrundsbefolkningen.

Men der er en lille gruppe, som vender hjem med sår på sjælen som ikke – eller kun langsomt -heles.

Vi har den seneste tid, oplevet både triste og tragiske hændelser. Det skal vi gøre bedre. Vi har også et ansvar for de familier, som får en mor eller far hjem efter en udsendelse til en krigszone.

Både børn og ægtefæller kan ulykkeligvis også ” betale en høj pris”, når sårene skal heles.

Vi har en solid veteranpolitik og bred politisk vilje, men skal altid arbejde for at gøre det endnu bedre.

Derfor lancerer regeringen i dag sit serviceeftersyn af veteranpolitikken, der både indeholder tiltag for de mange velfungerede veteraner og for de få, der har brug for ekstra hjælp. Jeg håber, det vil blive taget godt imod.

Bragt i Fyns Amtsavis mfl. d. 29. September 2016