I sommer deltog jeg som tilskuer ved uddelingen af Svendprisen -en pragtfuld aften i Svendborg.

Det var tydeligt for enhver, at FilmFyn er noget særligt og leverer et særligt produkt både til de danske og de internationale filmlærreder.

Netop derfor har det været vigtigt for Venstre under de nyligt afsluttede forhandlinger at slå fast og pointere, at der skal produceres film i hele Danmark og ikke kun i København. FilmFyn får nu tildelt syv mio. kr. til at understøtte den positive udvikling, som bl. a. har givet os ” Arvingerne”, ” Hævnen” og en stribe ” Far til fire”-film for nu bare at nævne nogle få.

Fynsk filmproduktion skaber arbejdspladser. Og samtidig spiller FilmFyn en afgørende rolle i forhold til at brande Fyn bl. a. med vores alsidige natur, som tager sig særligt godt ud på filmlærredet.

Faaborg-Midtfyn Kommune har gennem alle år støttet op om FilmFyn. Og jeg glæder mig meget over den respekt, som FilmFyn har formået at skabe om sig selv på alle parametre i alle hjørner af Danmark og i den store verden. Det er en respekt, som smitter af på alle os fynboer, og det bør vi i den grad glæde os over. Så herfra skal lyde et stort tillykke til Film-Fyn med kulturaftalen og pengene, der følger med, og som forhåbentlig vil give alle os film- og Fyn-elskere endnu flere dejlige oplevelser.