Ingen er tjent med at blive beskattet ud af sin egen bolig. Regeringens nye udspil til fremtidens boligskatter er en vigtig brik til at skabe tryghed for boligejerne.

Med en økonomisk reservation på 24 mia. kr. skal et mere præcist vurderingssystem, samt et nyt forslag til boligbeskatning, være omdrejningspunktet for tryghed på boligmarkedet. Regeringen går nu forrest og tager initiativ for at løse den komplicerede sag, som boligskatten unægtelig er. Venstre gik forrest i 2001, da vi indførte boligskattestoppet. Skattestoppet fra 2001 har været godt, men nu er tiden kommet til et forbedret et af slagsen.

For de samlede ejendomsskatter er vokset markant. Det er ikke rimeligt, at så mange danske boligejere i dag betaler langt mere i samlet boligskat end de gjorde, da de købte deres bolig. Tager man et kig i krystalkuglen, så vil boligskatterne stige med yderligere 10 mia. kr. frem mod 2040. Det er urimeligt.

Vi har brug for et bedre vurderingssystem. Men det kan ikke stå alene. Mange boligejere vil nemlig kunne se frem til højere skatter, hvis vi ikke også tager hånd om boligskatten.

Boligejerne skal ikke have en boligskattelænke om benet. Vi ønsker at sænke både grundskyldssatsen og ejendomsværdisatsen, give en skatterabat til de nuværende boligejere, der rammes af højere grundskyld, og give de boligejere, der har betalt for meget, pengene tilbage med renter.

Vores model vil f.eks. betyde, at et hus i den billigere ende af prisskalaen i Faaborg-Midtfyn Kommune vil få 7.700 kr. tilbage i skat og en skattelettelse på 2.400 kr.

Men vi kan kun skabe sikkerhed for boligejerne, fordi vi har en økonomisk ansvarlig og fuldt finansieret helhedsplan, som giver luft i budgettet. Og med de penge vil vi skabe tryghed for boligejerne – også på Fyn.