En værdig alderdom er afgørende for mig og et vigtigt omdrejningspunktet for Venstres ældrepolitik.

En værdig alderdom handler om mange ting – alt fra et godt måltid mad til selv at kunne bestemme, om man ønsker et privat eller offentligt plejetilbud.

En værdig alderdom er også visheden om, at man kan få den nødvendige omsorg, når man har behov for det. Den tryghed skal alle have. Derfor glæder det mig, at kommunerne endnu engang prioriterer varme hænder, når værdighedsmilliarden fordeles i 2018.

Hvert år får kommunerne en milliard kroner til at understøtte en værdig ældrepleje – den såkaldte værdighedsmilliard. I 2018 går 89 procent af værdighedsmilliarden til flere varme hænder. De mange ansatte i ældreplejen gør et vigtigt arbejde for at sikre tryghed og drage omsorg for vores ældre. Og i fremtiden vil vi få brug for endnu flere.

Nu er finanslovspengene netop fordelt til kommunerne. Lad mig komme med et par eksempler: Assens modtager 4.224.000 kroner, Faaborg-Midtfyn modtager 5.580.000 kroner og Nyborg 3.456.000 kroner.

Vi har hørt alt for mange historier om pleje-og omsorgssvigt. Det skal vi dæmme op for, og nu sætter vi for alvor turbo trygheden.