Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viste sidste år, at Fyn er den landsdel, der har mistet flest arbejdspladser siden krisen ramte i 2008. Det drejer sig om hver sjette arbejdsplads på Fyn, som er forsvundet – hver sjette! På landsplan er det til sammenligning gennemsnitligt hver 10. I sidste måned kunne man i Nyhedsbrevet 3F læse, at hver fjerde industri job på Fyn er forsvundet siden 2009, hvor også Fyn er den hårdest ramte landsdel. Det går ikke, vi skal have gang i væksten!
Statsministeren bryster sig af at være gået ”reform-amok”, men sandheden er en ganske anden.
VK-regeringen lavede reformer, som øger arbejdsudbuddet med 100.000 personer i 2020. Vi lavede bl.a. en efterlønsreform, en dagpengereform og en skattereform. Hver gang uden Thorning, som kaldte efterlønsreformen for ”fuldstændig urimelig” og om dagpengereformen blev der sagt ”man dolker helt almindelige lønmod¬tagere i ryggen på denne måde”. Til sammenligning har Thornings regering gennemført reformer, der øger arbejdsudbuddet med 16.000 personer. Hver gang har Venstre været med!
Men der er fortsat behov for reformer. Hvis Danmark skal være blandt de rigeste og mest konkurrencedygtige lande i verden, og hvis vi skal opretholde en velfungerende offentlig sektor med gode skoler og værdig ældrepleje og et sundhedssystem i verdensklasse, så kræver det, at vi tør have ambitioner og fortsætte Venstres reformkurs. Ikke for reformernes egen skyld, men fordi reformerne er forudsætningerne for varig velfærd.
Lige nu er det afgørende at vi gennemfører reformer, så der er råd til at sætte skatter og afgifter ned, så vi kan lette virksomhedernes omkostninger og forbedre deres konkurrenceevne. Kun af den vej kan vi fastholde og skabe danske og fynske arbejdspladser.
I Venstre er vi klar. Regeringen burde trække i arbejdstøjet frem for at beskylde Venstre for nøl. Skal vil tiltrække og fastholde danske arbejdspladser – også på Fyn – så skal vi sikre bedre rammevilkår for vores virksomheder. Hellere i dag end i morgen.

Af: MF Jane Heitmann, (V)