Infrastruktur binder Danmark sammen, derfor er det vigtigt med en solid, prioriteret og fremtidssikret infrastruktur.

For mig har det været afgørende at få afsat midler til en færdigudvidelse af fynske E20 og samtidig få prioriteret midler til støjværn. Begge dele kan vi realisere, fordi vi har prioriteret klogt. Men det kræver et blåt flertal efter valget, hvis vi skal sikre mere smidig trafikafvikling, færre uheld og større mobilitet på den fynske motorvej.

Asfalt er vigtig for at styrke væksten, men gør det ikke alene. Med vores infrastrukturforslag prioriteter vi milliarder til en ny jernbane over Vestfyn og samtidig en hastighedsopgradering af jernbanen mellem Ringsted og Odense. Tid er penge, men tid er også vigtigt, når en mor eller far skal hurtigt hjem fra arbejde, uanset om man tager toget eller kører bil.

Socialdemokratiet har også præsenteret et infrastrukturudspil. Det skal de have ros for. Men udspillet er underfinansieret med cirka 50 milliarder kroner.

Ligesom så mange andre fynboer spørger jeg igen og igen mig selv om, hvilke infrastrukturprojekter Socialdemokraterne mon vil afstå fra at gennemføre. Vi ved fra tidligere, at E20 ikke har været prioriteret. Under den tidligere socialdemokratisk-ledede regering skete der intet på E20, ligesom man ikke ville udvide Langeskov Station med et IC-top-stop, og et af regeringens partier ville endog lukke de små vestfynske stationer.

For mig er det klare indikationer på, at socialdemokraterne simpelthen ikke prioriterer den fynske infrastruktur. Det er ikke godt nok. Skal vi have vækst og udvikling på Fyn, kræver det stærke prioriteringer og en regering, der holder, hvad man lover.