Søndag aften faldt første del af vækstpakken på plads. Det blev en aftale med et tydeligt Venstreblåt fingeraftryk. Et skridt i den rigtige retning til gavn for dansk vækst og beskæftigelse. Men hvad kommer det konkret til at betyde for Fyn?

Et af de væsentligste tiltag er, at Bolig-Job-ordningen er genindført. Og ikke nok med det – den er også blevet udvidet til at gælde for sommer- og fritidshuse. Dem har vi over 14.000 af alene i Faaborg-Midtfyn og i Assens kommuner, så der er grund til at glæde sig.
Er du ejer, lejer eller andelshaver af en bolig, får du nu tilskud til renovationsarbejde og servicearbejde. Så har du brug for en frisk forårsrengøring, nye roser i haven, hjælp til børnepasning eller måske et nyt tag, oplyser du bare SKAT om det købte arbejde og får derved fradrag på din årsopgørelse. Du sparer altså både tid og penge.
Men der er også andre fordele. Efterspørgslen på arbejdskraft vil stige, særligt i de små og mellemstore lokale håndværks- og servicevirksomheder. Genindførelsen af ordningen bidrager dermed til at understøtte vækst og beskæftigelse lokalt på Fyn. Alene i Syddanmark har Bolig-job-Ordningen tidligere skabt 1300 nye rigtige jobs, ifølge Dansk Byggeri.
Regeringen besluttede i efteråret at stoppe den tidligere Bolig-Job-ordning, som udløb med udgangen af 2012. I Venstre har vi kæmpet for at få den indført igen og udvidet, og jeg glæder mig derfor over, at regeringen har lyttet til os og er kommet til fornuft.

Af MF Jane Heitmann (V)