Det er ingen hemmelighed, at Venstre og Socialdemokratiet er uenige om meget. Alligevel kunne jeg knap tro mine egne øjne, da jeg for nylig læste i avisen, at Socialdemokratiets Flemming Møller Mortensen og Astrid Krag nu mener at vide, at den nye regering med det netop fremlagte regeringsgrundlag i hånden vil indføre mere brugerbetaling i sundhedsvæsnet og sandelig også gøre op den fri og lige adgang til sundhedsvæsnet.

DET ER PÅSTANDE grebet ud af den blå luftaf en rød og rådvild opposition. Regeringen vil ikke hæve brugerbetalingen i sundhedsvæsenet.

Det står klart og tydeligt i regeringsgrundlaget.

Ligesom vi fortsat vil sikre fri og lige adgang til sundhedsvæsenet. Præcis som vi i Venstre altid har gjort.

LAD MIG KOMME med et par eksempler fra den virkelige verden. Med sidste års finanslov løftede vi sundhedsvæsenet med 2,4 milliarder kroner. Det er et markant løftog langt mere end Socialdemokratiet selv foreslog, da de sad i regering for ca. halvandet år siden. Venstre har stået i spidsen for at sikre alle danskere ret til hurtig udredning og behandling. Det betyder, at det nu hverken er postnummer eller pengepung, som afgør, om man kan få hurtig behandling.

UNDER DEN TIDLIGERE socialdemokratiske regering var det kun de danskere, der havde råd til en privat sygeforsikring eller som f. eks.

var i job, der kunne vide sig sikre på hurtig behandling. Den form for forskelsbehandling har vi gjort op med, så f. eks. pensionister nu også er sikret ret til hurtig behandling. Det er fair – for i et velværdssamfund som det danske må og skal der være råd til lige rettigheder for alle -også i sundhedsvæsenet.

HUKOMMELSEN I POLITIK kan være kort. Alligevel må det overraske de fleste, at korttidshukommelsen hos Socialdemokratiet tilsyneladende er helt forsvundet. For da Astrid Krag selv var sundhedsminister, forhøjede hun brugerbetalingen på tandlægebesøg, og Socialdemokratiet ” aflyste” det frie valg for børn og unge til frit at kunne vælge mellem den kommunale tandpleje eller en privat praktiserende tandlæge. Men det har man tydeligvis glemt.

FOR OS I VENSTRE er det afgørende, at vi altid husker på at sundhedsvæsenet er til for patienterne og ikke omvendt. Venstre i regering er din garant for, at vi i denne valgperiode hverken forhøjer brugerbetalingen i sundhedsvæsenet eller forringer danske patienters rettigheder i deres eget sundhedsvæsen. Og det står vi ved.