Bramsen har ingen fornemmelse for forsvaret

Jane Heitmann

12. februar 2021

Den fynske forsvarsminister Trine Bramsen (S) tumler rundt som en elefant i et glasbur. Flere fagforeninger som på forskelligvis repræsenterer soldaterne retter skarp kritik af Bramsen for hendes mangel på forståelse for, hvad forsvaret er for en størrelse. At Trine Bramsen mangler forståelse og conduite er blot endnu et udtryk for socialdemokratisk arrogance. Bramsen har tilsyneladende ikke det store begreb om eller forståelse for, hvilke traditioner landets forsvar er rundet af, når hun uden at blinke omtaler forsvarschefen som en ”styrelseschef”. Godt nok er han på papiret en styrelseschef, men i dagligdagen og for soldaterne meget mere end det. Forsvarschefen er øverstkommanderende chef for både Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet. Han er også den chef, som har ansvaret for at sende vores soldater ud i situationer, hvor det ikke er sikkert, at de kommer tilbage igen. Tillid i det øverste ledelseslag er helt afgørende for, at vi har et velfungerende forsvar.  

Men når ministeren under et interview med en Ritzau journalist tilsyneladende giver forsvarschefen mundkurv på for at sætte sig selv forrest, så er det et udtryk for mistillid og en devaluering af soldaternes chef. Ministerens ageren er måske ikke så overraskende, endda. For denne ageren, arrogance og magtfuldkommenhed, når det kommer til Socialdemokraters syn på landets ledende institutioner, sprang forleden ud i fuldt flor, da sundhedsminister Magnus Heunicke sammenlignede Folketingets coronahåndtering med ”Hjallerup Marked”. Jeg forstår godt, SF’s Pia Olesen Dyhr og de radikales Sofie Karsten Nielsen, som retter skarp kritik mod Sundhedsministeren: ”Folketinget har ydet regeringen enorm støtte i en utrolig svær situation, mens regeringen ofte har været egenrådig”, siger Sofie Carsten Nielsen til Berlingske Tidende.  Og jeg er helt enig. Det siger meget om ministerens og regeringens forståelse af demokrati, når kritiske spørgsmål og politiske uenigheder bliver karakteriseret som ”Hjallerup Marked”.

Tilbage står nu Trine Bramsen og ligner komiske Ali, efter hun til TV2 udtaler, at ”hun ikke kan genkende, at der er dårlig stemning”. Hånden på hjertet Trine, måske du skulle åbne dagens aviser eller bevæge dig ud i virkeligheden. Her vil du møde dedikerede soldater, som er klar til at dø for Danmark. Fortjener de ikke både din og min respekt? Jo, det gør de på alle måder.

Jane Heitmann

Tidligere indlæg

Flere Venstre-aftryk i regeringens udspil til ny sundhedsreform

Flere Venstre-aftryk i regeringens udspil til ny sundhedsreform

Vi har ventet i mere end to år, og endelig kom det - regeringens forslag til en sundhedsreform. Det betyder, at vi nu kan gå i gang med forhandlingerne. Og det er på høje tid, for udfordringerne i sundhedsvæsenet hober sig op. Med regeringens forslag til hvordan...