Ny finanslov brandbeskatter boligejerne

Jane Heitmann

13. december 2021

Det er næppe nogen overraskelse, at en ræverød regering og dets støttepartier finansierer en del af finansloven med øgede skatter. Overraskelsen er, at Mette Frederiksen og hendes regering har valgt at nedlægge håndværkerfradraget i boligjobordningen og dermed sender en gigantisk skatteregning i boligejernes retning.

Sagen er, at omkring 500.000 danskere hvert år gør brug af boligjobordningen. Alene til håndværksdelen i ordningen er der tale om omkring 270.000 danskere om året. De benytter for eksempel fradraget til grønne renoveringer af boligen. Når man nu trækker tæppet væk under ordningen, vil det presse de grønne boliginitiativer. Det er ærgerligt, for vi har brug for grønne boliger i fremtidens Danmark. Men ikke nok med, at regeringen gør det mindre attraktivt at foretage grønne renoveringer af privatboligen – nej, danskerne kan se frem til en skattestigning på ikke mindre en 600 mio. kr. årligt. Den store skattestigning kommer oven i, at regeringen allerede har hævet eller har foreslået at hæve skatter og afgifter for mere end 12 mia. siden valget i 2019. Det bliver altså dyrt at være dansker i Mette Frederiksens røde Danmark. Venstre vil en anden vej.

Venstre står fast på skattestoppet, så boligejere og alle andre ved, hvad man kan forvente økonomisk. For os i Venstre er det helt afgørende, at der er ro om økonomien for danske familier.
En af de største udfordringer i dagens Danmark er mangel på arbejdskraft. Regeringens finanslov indeholder ikke et eneste initiativ, som øger arbejdsudbuddet. Og det er trist. At nedlægge håndværkerfradraget peger i den kontekst også den helt forkerte vej. For afskaffelsen af håndværkerfradraget vil reducere arbejdsudbuddet, og det vil komme oveni de 10.000 i reduceret arbejdsudbud, som regeringens førte politik allerede har afstedkommet. Det har Danmark ikke brug for.

Vi har brug for løsninger, som øger arbejdsudbuddet og sikrer vækst, så vi også i fremtidens Danmark har råd til vores fælles velfærd: gode skoler, en værdig ældrepleje og uddannelse af høj kvalitet. Det mål når vi aldrig, så længe svaret er brandbeskatning af danskerne.

Jane Heitmann

Tidligere indlæg

Flere Venstre-aftryk i regeringens udspil til ny sundhedsreform

Flere Venstre-aftryk i regeringens udspil til ny sundhedsreform

Vi har ventet i mere end to år, og endelig kom det - regeringens forslag til en sundhedsreform. Det betyder, at vi nu kan gå i gang med forhandlingerne. Og det er på høje tid, for udfordringerne i sundhedsvæsenet hober sig op. Med regeringens forslag til hvordan...