Jane Heitmann

 

Jeg er mor til tre børn, gift med Thomas og ved hvor vigtigt det er, at rammen om familien er den helt rigtige.

Jeg har boet mere end 20 år i naturskønne Faaborg og mulighederne for at nyde naturen, øhavet og et rigt og varieret skole- og kulturliv har været vigtigt for mig som mor og for os som familie.

Vi har altid været en aktiv familie og mulighederne for at dyrke sport og motion har fyldt meget hos mig gennem livet. Jeg har bl.a. cyklet til Paris med Team-Rynke to gange, løbet Maraton og dyrket havsvømning, kajak og jeg nyder i høj grad en sejltur i sæsonen.

Faktisk har jeg sejlet det meste af mit liv. I min barndom flyttede vi hvert forår ned på familiens båd og vendte først næsten hjem til efteråret når storm og vind gjorde livet surt til søs. Det har i allerhøjeste grad været en barndom fyldt med frihed, udeliv og saltvand i håret. At være rundet af en opvækst hvor det frie sejlerliv har fyldt det meste, har på mange måder præget min tilgang til livet i det hele taget.

Frihed og friheden til at kunne vælge at leve et liv man selv har valgt er en vigtig strømpil for mig. Muligheden for frit at kunne vælge daginstitution, skole eller plejehjem er helt afgørende for mig. Mennesker er forskellige og har forskellige præferencer. Livet er en gave og hvordan vi pakker den ud skal vi selv bestemme. Livet er ikke ”one size fits all”.

Vi skal kunne vælge til og fra – men også ”vælge om”. Jeg er student fra Helsingør gymnasium og har siden færdiggjort to uddannelser. Jeg er uddannet klinikassistent og er også cand. mag. i dansk fra Syddansk Universitet.

 

Ofte bliver jeg spurgt om jeg har haft et liv – et arbejdsliv – før jeg kom i Folketinget. Det har jeg selvfølgelig. Da jeg i 2011 blev valgt til Folketinget var jeg selvstændig og solgte dentale kroner og broer til danske tandlæger. Men jeg har også ejet og drevet andre virksomheder inden for dental branchen. Livet som selvstændig har lært mig meget om erhvervslivets vilkår og hvor vigtigt det er, at dansk erhvervsliv har rimelige rammevilkår.

I mit arbejdsliv på Christiansborg kæmper jeg, som psykiatri- og ældreordfører, hver dag for nogle af samfundets mest sårbare borgere. I det hele taget har skarpt fokus på hvordan vi sammen kan løfte indsatsen, så flere får en bedre hverdag og flere gode år.

Igennem mange år har jeg på forskelligvis bidraget med en frivillig indsats, særlig fordi jeg tror på, at civilsamfundet kan bidrage positivt til samfundsudviklingen og er helt afgørende for sammenhængskraften. Jeg har bl.a. været medlem af bestyrelsen i den lokale børnehave og den lokale håndboldklub, bidraget med en frivillig indsats på en skole for fattige børn i Nicaragua, været corona-hjælper hos Røde Kors og er aktuelt medlem af mit lokale meningsråd. For mig er Folkekirken det største og et af de vigtigste fællesskaber i Danmark, som vi kan læne os op af både i sorg og glæde.