Opråb til Vollsmose’s kvinder

Jane Heitmann

8. marts 2021

Kvindernes Internationale Kampdag

I dag markerer vi verden over Kvindernes Internationale Kampdag. Det er en særlig dag, hvor vi sammen har mulighed for at italesætte særlige problemstillinger omkring kvinder og piger. Jeg har flere gange brugt lejligheden til at skrive om bl.a. tvangsægteskaber og negativ social kontrol. I år er det helt naturligt, at Kvindernes Internationale Kampdag står i corona’s tegn og spaltepladsen bliver brugt på, at italesætte den sundhedskrise som corona er og ikke mindst behovet for, at vi står sammen for at komme godt videre. For et år siden kendte vi ikke fjenden, men det gør vi i dag. Vi ved, at afstand, hygiejne og test er nogen af de stærkeste våben mod smitte indtil vi alle kan blive vaccineret.  Jeg har bekymret fulgt smitteudviklingen i Vollsmose og har mindst lige så bekymret noteret mig, at en stor del af Vollmose´s borgere ikke vil lade sig coronateste. Hvorfor er mig en gåde.

Derfor vil jeg tillade mig, at komme med et opråb til Vollsmose’s kvinder: Gå forrest. Hvis vi skal lukke Fyn op, have eleverne tilbage i skolen og i det hele taget have det liv tilbage, som vi kender, må enhver tage ansvaret på sig. Respektere corona’s spilleregler hvor bl.a. afstand, minimal social kontakt, god hygiejne og test spiller en afgørende rolle.

Jeg er uenig med Statsminister Mette Frederiksen, som ser tvangstestning som en reel mulighed. Det mener jeg er den helt forkerte vej at gå. Jeg tror, at med oplysning og almindelig sund fornuft kan gå hele vejen. Men nogen skal forrest. Og det kunne meget vel være kvinderne.

Jane Heitmann

Tidligere indlæg

Flere Venstre-aftryk i regeringens udspil til ny sundhedsreform

Flere Venstre-aftryk i regeringens udspil til ny sundhedsreform

Vi har ventet i mere end to år, og endelig kom det - regeringens forslag til en sundhedsreform. Det betyder, at vi nu kan gå i gang med forhandlingerne. Og det er på høje tid, for udfordringerne i sundhedsvæsenet hober sig op. Med regeringens forslag til hvordan...