Regeringen sender hadegave til Langeland

Jane Heitmann

31. maj 2021

Af MF Jane Heitmann (V), Lars-Christian Lilholt (V), Erling Bonnesen (V) og Malene Ambo-Rasmussen (V)

Så sprang bomben: Et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændige skal placeres på smukke idylliske Langeland. Hvis langelænderne føler, at de har fået en hadegave fra den socialdemokratiske regering, så kan vi så sandelig godt forstå dem. For langelænderne går en ualmindelig utryg fremtid i møde.

Det er simpelthen utrygt når 130 kriminelle udlændinge skal have fast opholds- og bopæl i et lille ø-samfund som Langeland jo er. Det er mennesker, som vi ikke ønsker skal opholde sig i Danmark og fælles for dem alle er, at de har en kriminel baggrund.

Langeland lever i høj grad af turisme og hånden på hjertet, så er et udrejsecenter for kriminelle udlændinge nok ikke lige det de fleste af os forbinder med et ferieparadis. Det er intet mindre en katastrofe for campingplads, sommerhusudlejning osv. at øen nu befolkes med kriminelle. Læg dertil, at Langeland har store udfordringer med bosætning og vores bud er, at de udfordringer ikke bliver mindre nu.

Alle de gode bosætningsinitiativer der er taget bliver nu bombet tilbage. Det har beboere på Langeland ikke fortjent.

Socialdemokraterne må simpelthen genoverveje placeringen og komme med et bedre løsningsforslag, så både børn, unge og ældre i fremtiden kan færdes trygt – også på Langeland.

Jane Heitmann

Tidligere indlæg

Ældres ret til frit valg må ikke knægtes af ny ældrelov

Ældres ret til frit valg må ikke knægtes af ny ældrelov

I sin nytårstale varslede Mette Frederiksen et opgør med bureaukrati på ældreområdet. Det ønske er der vist ingen, som er uenige i. Statsministeren italesatte også et ønske om en ny og kort ældrelov. Det kan såmænd også give god mening. Men hånden på hjertet, så er...

Ingen penge til psykiatrien på regeringens finanslov

Ingen penge til psykiatrien på regeringens finanslov

Regeringen og støttepartierne valgte, at se den anden vej da der skulle prioriteres midler til danskernes nødlidte psykiatri på finansloven for 2022. Der er ellers nok at tage fat på: Indsatserne og tilbuddene i kommunernes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) er...